Συνταγή: Κρεμώδες Smoothie με ακτινίδιο-λάιμ

Δεν θα μαντεύατε ποτέ ότι αυτό το κρεμώδες smoothie με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες παίρνει την υφή του από τόφου και βούτυρο κάσιους. Αλλά το μόνο που θα δοκιμάσετε είναι ξύσμα λάιμ και γλυκό ακτινίδιο.
Συστατικά

1 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
3 1/2 ουγγιές βιολογικό μεταξωτό τόφου, στραγγισμένο
2 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας κρεμώδες ωμό βούτυρο κάσιους
2 κουταλιές της σούπας σπόρους κάνναβης
Χυμός από 1 λάιμ

Προαιρετικά: 1/2 κουταλάκι του γλυκού χωρίς αλκοόλ, καθαρό εκχύλισμα βανίλιας χωρίς γλουτένη ή σκόνη βανίλιας χωρίς ζάχαρη

Οδηγίες

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Συστατικά οφέλη για την υγεία

Αμύγδαλα: Κάθε μικρό κέλυφος είναι γεμάτο με προνόμια, και όχι μόνο για τη γεύση σας! Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φλεγμονή, όπως φλαβονοειδή και βιταμίνη Ε. Αυτοί οι δημοφιλείς ξηροί καρποί υποστηρίζουν επίσης τα οστά και τα αιμοσφαίρια σας με ασβέστιο, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο. Τα αμύγδαλα μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς με ακόρεστα λίπη και κάλιο. Και ως μια χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, μη γαλακτοκομική εναλλακτική λύση στο αγελαδινό γάλα, το γάλα αμυγδάλου είναι ιδιαίτερα υψηλό σε βιταμίνη Ε.

Tofu: Εντάξει, αυτό μάλλον δεν είναι το πρώτο συστατικό που έρχεται στο μυαλό. Αλλά με όλα τα υπέροχα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το τόφου στο φλιτζάνι smoothie σας, δεν θα απογοητευτείτε! Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, που σημαίνει ότι θα λάβετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας και δεν μπορεί να τα φτιάξει από μόνο του. Το τόφου είναι επίσης πλούσιο σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως μαγγάνιο, σίδηρος και βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ). Και η καρδιά σας θα επωφεληθεί και από τα φλαβονοειδή!

Ακτινίδια: Αυτά τα μικρά τροπικά φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία του δέρματος, ενώ μειώνουν τις βλαβερές φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες. Τα ακτινίδια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ για την οικοδόμηση των οστών, καλίου για την υγιή αρτηριακή πίεση και πρεβιοτικών για μια ακμάζουσα γαστρεντερική οδό.

Limes: Ένας τέλειος τρόπος για να προσθέσετε λίγη ξινή γεύση στο smoothie σας, τα λάιμ είναι γεμάτα με βιταμίνη Α, η οποία υποστηρίζει τα μάτια και την όρασή σας, και βιταμίνη C, η οποία ενισχύει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας και βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο. Αυτά τα όξινα εσπεριδοειδή προάγουν την καλή υγεία των οστών με βιταμίνη D, μαγνήσιο και ασβέστιο. Είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή καλίου και έχουν πηκτίνη (μια διαλυτή ίνα) για να υποστηρίξουν την υγεία του εντέρου σας.

Σπόροι κάνναβης: Παρά το μικρό τους μέγεθος, οι σπόροι κάνναβης συνοδεύονται από μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι γεμάτα ψευδάργυρο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο. Αυτά τα σημαντικά μέταλλα βοηθούν στην προώθηση του ανοσοποιητικού συστήματος, των υγιών αιμοσφαιρίων, των γερών οστών και της ευτυχισμένης καρδιάς.

Μπορείτε επίσης να πάρετε κάποιες άλλες χρήσιμες για την καρδιά ενώσεις όπως ωμέγα-3, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης. Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα! Όπως το τόφου, οι σπόροι κάνναβης είναι επίσης μια πλήρης πρωτεΐνη φιλική προς τους χορτοφάγους και τους vegan.

Διατροφικές πληροφορίες (ανά μερίδα)

1 μερίδα
Σερβίρισμα = 2 1/4 φλ

Θερμίδες: 500
Λίπη: 30 γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 4 γρ
Χοληστερόλη: 75 mg
Φυτικές ίνες: 8 γρ
Πρωτεΐνη: 19 γρ
Υδατάνθρακες: 41 γρ
Νάτριο: 170 mg

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !