Τα οφέλη του πικρού αγγουριού BITTER MELON για την υγεία

Η έντονη γεύση του - και ο μακρύς κατάλογος των πλεονεκτημάτων για την υγεία - τραβούν την προσοχή. «Το πικρό αγγούρι δεν είναι μόνο για λάτρεις της μαγειρικής περιπέτειας αλλά Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να καταπολεμήσουν τις ασθένειες μέσω υγιεινών διατροφικών επιλογών».

Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το φρούτο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πλεονεκτημάτων για την υγεία μας.

Τι είναι πικρό αγγούρι BITTER MELON

Είναι στενός συγγενής λαχανικών όπως το κολοκυθάκι και το αγγούρι, ταξινομείται ως φρούτο. Για τους επιστημονικά σκεπτόμενους, Momordica charantia.

Καλλιεργείται συνήθως στην Ασία, την Αφρική και την Καραϊβική. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι:

Το κινέζικο μοιάζει με ζαρωμένο αγγούρι.

Το ινδικό είναι σκούρο πράσινο και πιο πυκνό, με μυτερές άκρες και αιχμηρό δέρμα.

Γνωστό για την έντονη πικρή γεύση του, είναι επίσης μια διατροφική δύναμη που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία. Μπορείτε να το φάτε ωμό, αλλά οι άνθρωποι το μαγειρεύουν συχνά για να βγάλουν την άκρη από την έντονη πικράδα του.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική προσθήκη χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας, είναι επίσης γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Ασβέστιο.

Μαγνήσιο.

Κάλιο.

Βιταμίνη Α.

Βιταμίνη C.

Ψευδάργυρος.

«Είναι γεμάτο με βιταμίνη C, η οποία δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού, αλλά είναι επίσης εξαιρετικό για το δέρμα και τα οστά σας» «Και η βιταμίνη Α υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, την όραση και την αναπαραγωγική υγεία».

Μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των δοντιών, των οστών και των κυττάρων του αίματος. Υποστηρίζουν επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών, των νεύρων και του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Τα τέσσερα οφέλη :

1.Θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου

Είναι γεμάτο με βήτα-καροτίνη, μια χρωστική ουσία που κάνει τα λαχανικά κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα. Το σώμα σας μετατρέπει τη βήτα-καροτίνη σε βιταμίνη Α και η έρευνα έχει συνδέσει τόσο τη βήτα-καροτίνη όσο και τη βιταμίνη Α με την πρόληψη του λεμφώματος μη Hodgkin. «Η βήτα καροτίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι προστατεύει από τον καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες προλαμβάνοντας την κυτταρική βλάβη» .

Επιπλέον, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εκχύλισμα για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα σε έρευνα για τον εντοπισμό πιθανών νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου. Σε μια μελέτη, υψηλές συγκεντρώσεις εκχυλίσματος αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα του στομάχου, του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του ρινοφάρυγγα σε δοκιμαστικούς σωλήνες. Σε μια άλλη μελέτη, το εκχύλισμα κατέστειλε τα τριπλά αρνητικά καρκινικά κύτταρα του μαστού σε μη ανθρώπινα μοντέλα. «Ενώ αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο».

2. Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα

Είναι ανάμεσα σε πολλά φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα σας με φυσικό τρόπο. Σε αντίθεση με άλλους τύπους υδατανθράκων, το σώμα σας δεν μπορεί να αφομοιώσει τις φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παράγει γλυκόζη ως αποτέλεσμα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην επιβράδυνση της πέψης, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματός σας, αποτρέποντας τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα.

Εχει επίσης τη δική του εκδοχή ινσουλίνης, μια χημική ουσία που ονομάζεται πολυπεπτίδιο-P». «Η έρευνα έχει δείξει ότι το πολυπεπτίδιο-P μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση και στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη».

3. Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη

Αρκετές εργαστηριακές μελέτες έριξαν φως στη δυνατότητα του να μειώσει τα ανθυγιεινά επίπεδα χοληστερόλης. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μεγάλες ποσότητες εκχυλίσματος για να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης σε μη ανθρώπινα μοντέλα. «Ενώ οι ερευνητές πρέπει ακόμα να δουν εάν τα αποτελέσματα ισχύουν σε ανθρώπινες μελέτες, είναι ένα συναρπαστικό εύρημα».

4. Θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της έλλειψης σιδήρου και της αναιμίας

Η αιμοσφαιρίνη είναι ένα συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που έχει την κρίσιμη δουλειά να μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Αλλά το σώμα σας χρειάζεται σίδηρο για να παράγει αιμοσφαιρίνη. Και αν δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο, θα μπορούσατε να αναπτύξετε σιδηροπενική αναιμία, μια κατάσταση όπου δεν έχετε αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια.

Η λήψη αρκετού σιδήρου είναι το κύριο αντίδοτο για την σιδηροπενική αναιμία. Δεν είναι μόνο πλούσιο σε σίδηρο, αλλά έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), μια βιταμίνη που συμβάλλει στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Πότε δεν πρέπει να το τρώτε ;

Το πόσο τρώτε έχει σημασία. «Εάν σκοπεύετε να φάτε μεγάλες ποσότητες για τα οφέλη για την υγεία, επικοινωνήστε πρώτα με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Μπορεί να έχετε ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας ή να παίρνετε ένα φάρμακο που μπορεί να το καταστήσει επικίνδυνο. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επηρεάσει την ινσουλίνη και τα φάρμακα για τον διαβήτη. Έχει επίσης συνδεθεί με ανωμαλίες σε έμβρυα σε μη ανθρώπινες μελέτες, οπότε αποφύγετε το εάν είστε έγκυος επίσης».

Συγκεκριμένα, μεγάλες ποσότητες χυμού και εκχυλίσματος έχουν συνδεθεί με περιπτώσεις:

Διάρροια.

Γαστρική αιμορραγία και έλκη.

Ακανόνιστος καρδιακός παλμός (κολπική μαρμαρυγή).

Σοβαρή νεφρική βλάβη.

Δυσφορία στο στομάχι.

Εμετός.

Το καλύτερο στοίχημα σας είναι να απολαύσετε ως τροφή, όχι ως συμπλήρωμα. «Με μέτρο, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή».

 

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !