Auricularia auricula-judae: Το αφτί του Ιούδα Ευεργετικό για την καρδιά και αντιφλεγμονώδεις

 


Οφέλη για την υγεία

Τα μανιτάρια ξύλινου αυτιού έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, μεταξύ των οποίων:

Αντιβακτηριακές ιδιότητες Αντιμετώπιση του διαβήτη Αντικαρκινικές ιδιότητες (λόγω του δραστικού συστατικού διαζάνη) Μειώνει τη χοληστερόλη

Αντιπηκτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες Ακτινοπροστατευτικές ιδιότητες (λόγω των χρωστικών ουσιών μελανίνης)

Αντι-κβορειοδραστικές και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες

Πολυσακχαρίτης ως μέσο χορήγησης φαρμάκων από το στόμα

Αντιιικές ιδιότητες (λόγω του θειικού πολυσακχαρίτη) Θεραπεία της αναιμίας και πρόληψη της παχυσαρκίας

Ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Χρησιμοποιείται στη βοτανοθεραπεία για παθήσεις του λαιμού και των ματιών

Ωστόσο, τα μανιτάρια ξύλινων αυτιών μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη γονιμότητα.

Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες και όσες προσπαθούν να συλλάβουν μπορεί να θέλουν να το αποφύγουν

Φαρμακευτική χρήση

Χρησιμοποιούνταν ως κατάπλασμα για τη θεραπεία φλεγμονών του οφθαλμού, καθώς και ως παρηγορητικό για προβλήματα του λαιμού.

Ο βοτανολόγος του 16ου αιώνα John Gerard, γράφοντας το 1597, συνέστησε το A. auricula-judae για μια πολύ συγκεκριμένη χρήση.

Συνιστά την παρασκευή ενός υγρού εκχυλίσματος βράζοντας τα σώματα των καρπών σε γάλα, ή αλλιώς αφήνοντάς τα εμποτισμένα σε μπύρα, το οποίο στη συνέχεια θα πίνεται αργά για να θεραπεύσει τον πονόλαιμο.

Ο ζωμός που προέκυπτε δεν ήταν πιθανώς ανόμοιος με τις κινεζικές σούπες που χρησιμοποιούν Auricularia cornea.

Το είδος χρησιμοποιήθηκε επίσης ως στυπτικό λόγω της ικανότητάς του να απορροφά νερό. Υπάρχουν καταγεγραμμένες φαρμακευτικές χρήσεις από τη Σκωτία, όπου χρησιμοποιούνταν και πάλι ως γαργάρα για τον πονόλαιμο, και από την Ιρλανδία, όπου, σε μια προσπάθεια να θεραπευτεί ο ίκτερος, το έβραζαν σε γάλα.

Η φαρμακευτική χρήση του A. auricula-judae συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι το 1860, όταν εξακολουθούσε να πωλείται στο Covent Garden- εκείνη την εποχή δεν θεωρούνταν βρώσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φαρμακολογία Έχουν δημοσιευθεί πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες σχετικά με πιθανές φαρμακευτικές εφαρμογές ενός μύκητα που λέγεται "Auricularia auricula-judae" ή "Auricularia auricula", αλλά δεν είναι πάντα σαφές ποιο είδος χρησιμοποιήθηκε για την έρευνα.

Τουλάχιστον ορισμένες εργασίες που δημοσιεύθηκαν από την Ασία χρησιμοποίησαν υλικό που προέρχεται από την περιοχή και πιθανότατα αναφέρονται σε Auricularia heimuer ή σε άλλα τοπικά είδη που είναι γνωστό ότι έχουν πιθανές φαρμακευτικές εφαρμογές.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !