Τα γιατροσόφια της γιαγιάς απλές και αποτελεσματικές λύσεις

Για δεκάδες καθημερινά προβλήματα και “έκτακτα περιστατικά” το σημειωματάριο της γιαγιάς έχει απλές και αποτελεσματικές λύσεις!

Οι πιο φυσικές λύσεις που δεν ήξερες ότι μπορούν να σου κάνουν καλό στην υγεία σου.

Μοιράσου τις συμβουλές με τους φίλους σου.

1. Για να καταπολεμήσεις τις άφθες στο στόμα, κάνε “μπουκώματα” με χυμό από καρότα. Εξίσου μπορούν να βοηθήσουν οι πλύσεις με λίγο κονιάκ αναμειγμένο με μέλι.

2. Έχεις βήχα; Δοκίμασε να πιεις χυμό αγγουριού, καθώς βοηθά στην καταπολέμησή του. Επίσης, θα σε βοηθήσει το εξής: Βράζεις 7 φύλλα δάφνης και 7 κουταλιές ζάχαρη σε 2 ποτήρια τσαγιού νερό, ώσπου να μείνει το μισό. Αφήνεις να κρυώσει, το στραγγίζεις και πίνεις μία κουταλιά 4 φορές την ημέρα.

3. Αν έχεις βραχνιάσει, ετοίμασε αφέψημα φασκόμηλου και κάνε συχνές γαργάρες. Προτίμησε να κάνεις το πρωί που ξυπνάς αλλά και πριν κοιμηθείς.

4. Αν έφαγες πολύ, φτιάξε ένα ρόφημα από μέντα. Θα σε βοηθήσει να χωνέψεις πιο γρήγορα. Επίσης, και το ζεστό χαμομήλι μπορεί να ησυχάσει το στομάχι σου.

5. Ένα αποτελεσματικό διάλυμα για γαργάρες που βοηθούν τον πονεμένο λαιμό είναι το εξής: Βράζεις μισό σφηνάκι κονιάκ και μισό σφηνάκι ουίσκι. Τα αναμειγνύεις με ίση ποσότητα (ή λίγο περισσότερο) έτοιμο ζεστό τσάι του βουνού, προσθέτεις μια κουταλιά μέλι και κάνεις γαργάρες. Δεν καταπίνεις αυτό το αφέψημα, απλά το κάνεις γαργάρες και το φτύνεις μετά.

6. Έχεις πονοκέφαλο; Βύθισε τα πόδια σου σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, όπου έχεις διαλύσει μια κουταλιά σκόνη μουστάρδας. Αυτό θα ωθήσει τη ροή του αίματος προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να μειωθεί η πίεση στο κεφάλι. Επίσης, μπορείς να κάνεις μασάζ με τα χέρια σου στα σημεία από όπου ξεκινάει ο πόνος και θα δεις αμέσως αλλαγή.

7. Στην αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης βοηθάει το αγιόκλημα. Βράσε το λουλούδι του και πιες ένα μικρό φλιτζανάκι.

8. Αν πονάει το στομάχι σου, πλύνε ένα λεμόνι, κόψε το στη μέση και, χωρίς να το στύψεις, βάλε το στο μπρίκι μαζί με λίγη ρίγανη. Άφησέ το να βράσει για λίγο, σούρωσέ το, πρόσθεσε μία κουταλιά ζάχαρη και πιες το. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ζεστό το λεμόνι. Και χλιαρό κάνει δουλειά.

9. Πέτρα στη χολή; Εκμεταλλεύσου τα ραπανάκια. Τρίψε δύο με τρία ραπανάκια πολύ ψιλά σε τρίφτη και τρώγε μία κουταλιά το μεσημέρι και μία το βράδυ πριν το φαγητό. Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορείς να εκμεταλλευτείς για αυτή τη χρήση.

10. Αν έχεις αδύνατα μαλλιά, κάνε μια μάσκα από μέλι και τριμμένο αμύγδαλο, για να τα τονώσεις. Άπλωσε τη μάσκα σε όλο το τριχωτό, άφησέ τη για 20 λεπτά κι έπειτα λούσου κανονικά. Αντίστοιχα, για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, βράσε 100 γραμμάρια θυμάρι σε 1 λίτρο νερό, σούρωσέ το, άφησέ το να κρυώσει και χρησιμοποίησέ το για να λουστείς. Κάνε αυτή τη διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα και θα δεις αποτελέσματα ακόμα και από τη πρώτη εφαρμογή.

11. Για να μειώσεις το ζάχαρο, δοκίμασε, -παράλληλα με την κατάλληλη διατροφή -να πίνεις κάθε πρωί ένα φλιτζανάκι ζωμό από βρασμένο βατόμουρο, για περίπου ένα μήνα.

12. Ταλαιπωρείσαι από επίμονο και ενοχλητικό λόξιγκα; Ανάμειξε ένα κουταλάκι ζάχαρη με λίγο ξύδι και κατάπιε το!

13. Ήπιες πολύ; Το επόμενο πρωί καλό είναι να βράσεις μερικά φύλλα λάχανου και να πιεις το ζουμί, ώστε να καταπραϋνθεί η ζαλάδα. Επίσης, φρόντισε να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου κατάλληλα με πολλά υγρά και κυρίως νερό.

14. Ανάμειξε πούδρα (ταλκ) με αποξηραμένο φασκόμηλο και πασπάλισε τακτικά τα πόδια σου αν ιδρώνουν και μυρίζουν πολύ. Μπορείς να βάλεις αυτό το μείγμα και στα παπούτσια σου για να τα ανανεώσεις και να μην μυρίζουν.

15. Ένα κουταλάκι χυμός λεμονιού μπορεί να ανακουφίσει τις πρησμένες αμυγδαλές. Αντίστοιχα, μία φέτα λεμόνι πασπαλισμένη με λίγο αλάτι, την οποία θα φας αργά, καταπολεμά τα μικρόβια, αλλά και τον πόνο του λαιμού.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)

eisaimonadiki.gr 


 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€44.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !