Τρώτε 4 Σκελίδες Σκόρδο κάθε μέρα και η ζωή σας θα αλλάξει


Τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα για την υγεία και η μακρά ιστορία χρήσης στην κουζίνα έχουν κάνει το σκόρδο δημοφιλές συστατικό στις ιατρικές μελέτες για χιλιετίες.

Παρόλο που έχει γίνει μεγάλη έρευνα σχετικά με τις επιδράσεις του σκόρδου σε διάφορες μορφές - όπως αποξηραμένο, εκχύλισμα, λάδι ή βάμμα - εδώ επικεντρωνόμαστε κυρίως στο φρέσκο ​​σκόρδο -είτε ωμό είτε μαγειρεμένο- καθώς χρησιμοποιείται συχνά σε μαγειρικά πιάτα .

Ένα απροσδόκητο στοιχείο κατανάλωσης σκόρδου αποκαλύπτεται από μια ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που τρώνε σκόρδο.

Τα συναρπαστικά αποτελέσματα βασίζονται στις μικρές διακυμάνσεις στην οσμή του σώματος που προκαλείται από την κατανάλωση σκόρδου.

Οι άνδρες εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες για τη μελέτη:

Μια ομάδα έτρωγε ωμό σκόρδο, μια άλλη έλαβε συμπληρώματα σκόρδου και μια τρίτη ομάδα δεν έτρωγε καθόλου σκόρδο.

Μετά την προπόνησή τους, οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να μαζέψουν τον ιδρώτα τους σε μια πετσέτα, την οποία μια ομάδα γυναικών αξιολόγησε στη συνέχεια ως προς τη συνολική ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα και την ελκυστικότητα.

Παραδόξως, η ομάδα που έτρωγε ωμό σκόρδο κρίθηκε ότι μύριζε πιο ευχάριστα και αντρικά, κάτι που βελτίωσε την εμφάνισή τους.

Αυτό εξηγείται από τα συστατικά του σκόρδου που, όταν αφομοιωθούν, διαρρέουν από το δέρμα, ειδικά στις μασχάλες.

Επιπλέον, οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολύ σημαντικές για αυτό το αποτέλεσμα.

Μειώνει την ποσότητα των βακτηρίων που προκαλούν την κοινή άσχημη οσμή, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής μετά από έντονες δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο «γλυκιά» μυρωδιά από τις μασχάλες, κάτι που είναι καλό για ρομαντικές σχέσεις.

Αυτή η έρευνα προσφέρει μια νέα άποψη για τη σύνδεση μεταξύ της διατροφής και των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων καθώς και των πλεονεκτημάτων του σκόρδου στην υγεία.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !