Η άσκηση καταπολεμά τη σαρκοπενία.

 



Για την σαρκοπενία, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να την αποτρέψουμε.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας. Ας δούμε τρεις τύπους άσκησης που βοηθούν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και δύναμης.

Μυϊκή ενδυνάμωση.

Η μυϊκή ενδυνάμωση είναι τόσο αποτελεσματική ώστε μπορεί να αναστρέψει την σαρκοπενία στους ηλικιωμένους, αναπλάθοντας τη μυϊκή μάζα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σαρκοπενία οδηγεί όχι μόνο σε απώλεια μυϊκής μάζας αλλά και της κινητικής λειτουργίας. Η προοδευτική μυϊκή ενδυνάμωση μπορεί να αποτρέψει, να αποκαταστήσει και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα, ενώ βοηθά στην απώλεια λίπους που επέρχεται με το γήρας, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη – ένα σύνολο ωφέλιμων στοιχείων για την υγεία μας.

Γυμναστική και αερόβια γυμναστική.

Μία καλή φυσική κατάσταση είναι ιδανική για οποιαδήποτε ηλικία.

Η μυϊκή ατροφία που παρατηρείται αρχικά με τη σαρκοπενία εντοπίζεται συχνά στις ίνες ταχείας συσπάσεως: υπεύθυνες για κινήσεις άμεσης δράσεως αλλά κουράζονται γρήγορα. Οι ίνες αυτές ενισχύουν την αντοχή και καταναλώνουν οξυγόνο για να παράγουν ενέργεια για να προκαλέσουν την κίνηση των μυών. Για τον λόγο αυτό τα ανακλαστικά μας και η κινητικότητά μας χάνουν την ευελιξία τους με το γήρας. Η γυμναστική που περιλαμβάνει αερόβια άσκηση κρατάει τις ίνες σε κίνηση, αποτρέποντας την ατροφία. Η αερόβια άσκηση αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τη μυϊκή μάζα, αν και όχι στο βαθμό της μυϊκής ενδυνάμωσης. Ένας συνδυασμός αερόβιας και μυϊκής ενδυνάμωσης είναι ό,τι καλύτερο στην πρόληψη και βελτίωση της σαρκοπενίας, ενώ, ως γνωστόν, η αερόβια άσκηση βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Περπάτημα

Το απλό περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τους ηλικιωμένους. Ο άνθρωπος κάνει τα πρώτα του βήματα πριν από την ηλικία των δύο, οπότε είναι η πιο φυσική σωματική δραστηριότητα. Το σκανδιναβικό περπάτημα (αυξάνει τον αριθμό των μυών που χρησιμοποιούνται και την αντοχή) προάγει τη μυϊκή δύναμη και τη λειτουργική απόδοση, μειώνει όμως τη μυϊκή και οστική μάζα.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !