Ρεβύθια: Προσοχή σε δύο πιθανούς κινδύνους υγείας

 


Υπάρχουν δύο ανησυχίες για την υγεία που πρέπει να γνωρίζετε για τα κονσερβοποιημένα ρεβύθια.

Σαπωνίνες

Οι σαπωνίνες είναι φυσικές χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε όλα τα όσπρια. Φτιάχνουν τον αφρό στο υγρό από κονσερβοποιημένα ρεβύθια (ονομάζεται aquafaba). Αυτός είναι ο λόγος που τις συναντάμε σε φυσικά προϊόντα καθαρισμού, όπως υγρό σαπούνι ή οδοντόκρεμα.

Οι σαπωνίνες έχουν κάποια οφέλη για την υγεία. Έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Μελέτες τις συνδέουν επίσης με πιθανές θετικές επιπτώσεις στην παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Αλλά μπορεί να έχουν και κάποιους κινδύνους. Τα φυτά με σαπωνίνες μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές και διάρροια σε ορισμένα ζώα. Έρευνες δείχνουν ότι μπορούν να προκαλέσουν αναπαραγωγικά προβλήματα σε θηλυκά ποντίκια, όπως κατεστραμμένες ωοθήκες. Και είναι τοξικές ουσίες για τα ψάρια και τα ψυχρόαιμα ζώα, όπως τα σαλιγκάρια.

Οι σαπωνίνες δεν είναι τοξικές για τον άνθρωπο, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες μελέτες για να το επιβεβαιώσουμε.
Δισφαινόλη Α (BPA)

Αυτή είναι μια βιομηχανική χημική ουσία που βρίσκεται στην επικάλυψη στο εσωτερικό των κονσερβών τροφίμων. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να διαρρεύσει στο βρώσιμο περιεχόμενο της κονσέρβας.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) λέει ότι είναι ασφαλής στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονται στα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η BPA μπορεί να βλάψει την υγεία σας. Μελέτες την έχουν συνδέσει με: Ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα
Προβλήματα ανάπτυξης εγκεφάλου σε έμβρυα, μωρά και παιδιά
Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά
Καρκίνο του μαστού
Καρκίνο του προστάτη
Μεταβολικές διαταραχές, όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
Υψηλή πίεση του αίματος (υπέρταση)

Για να μείνετε μακριά από την BPA, αναζητήστε κονσέρβα ρεβύθια που να αναγράφει «χωρίς BPA» στην ετικέτα. Επίσης, να στραγγίζετε και ξεπλένετε καλά τα κονσερβοποιημένα ρεβύθια με τρεχούμενο νερό προτού τα φάτε, για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα.

 Iatropedia.gr

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !