Συνταγή Καστανόσουπα: Μια απ' τις ωραιότερες φετινές σούπες

 


Μια απ' τις ωραιότερες φετινές σούπες, με γεύση πέραν των προσδοκιών που μας ενθουσίασε και σίγουρα θα ξανακάνουμε πολύ σύντομα.

Προετοιμασία: 15 λεπτά και 35-40 το μαγείρεμα (με έτοιμα τα κάστανα). Μπορείτε να την κάνετε την προηγουμένη ή και 2 μέρες πριν και να την διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε ευγενικά σε σιγανή φωτιά. Εύκολη και μάλλον γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 6 άτομα)
1 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρά χοντροκομμένα
1 μπαστουνάκι σέλερι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
2 φύλλα δάφνη
1 κλωναράκι μαϊντανό
500 γραμ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
2/3 από μια γλυκοπατάτα Νάξου ή Σπάρτης καθαρισμένη, σε κύβους
1.2 lt ζωμός κότας ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικός
3 κ.σ. κονιάκ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το σερβίρισμα
150 ml κρέμα χτυπημένη με 1 σταγόνα άρωμα βανίλιας
4 κάστανα σε μικρά κομμάτια (χοντροκομμένα)

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σε κατσαρόλα και μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Σοτάρετε τα υλικά να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα για 5-6 λεπτά.

Βάζετε τα φύλλα της δάφνης, το μαϊντανό, τη γλυκοπατάτα, τα κάστανα εκτός από 4 και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Φέρνετε σε σημείο βρασμού, μετά χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 25-30 λεπτά.

Ολοκλήρωση: Αποσύρετε και αφαιρείτε τη δάφνη και τον μαϊντανό. Πολτοποιείτε τη σούπα με τον πολτοποιητή χειρός και αν τη θέλετε άκρως φίνα, την περνάτε από σουρωτήρι ή ακόμη καλύτερα, την στίβετε σε τουλπάνι (εμείς δεν το κάναμε από άποψη). Διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε.

Σερβίρισμα: Μοιράζετε τη σούπα καυτή σε μπολ ή πιάτα και προσθέτετε πάνω της 1 κ.σ. περίπου χτυπημένη κρέμα και μερικά κομμάτια από τα χοντροκομμένα κάστανα.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !