Κάστανα: Τα εξαιρετικά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό

 


Τα κάστανα ανήκουν στην ομάδα των ξηρών καρπών, ωστόσο η διατροφική τους σύσταση παραπέμπει περισσότερο σε αμυλούχο τρόφιμο λόγω της σημαντικής περιεκτικότητας αμύλου που αποδίδει..

Αυτοί οι θαυματουργοί ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αδικημένοι λόγω της σχετικά υψηλής θερμιδικής σύστασης του, ωστόσο τα εξαιρετικά οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας τους δίνουν δικαιωματικά μία θέση στην διατροφή μας..

1) Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών τους συμπλέγματος Β ( απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος)

2) Συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού καθώς περιέχουν βιταμίνη C

3) Έχουν καρδιοπροστατευτική λειτουργία καθώς αποτελούν καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων

βοηθούν στην

της κακής χοληστερόλης (LDL) & αντίστοιχα στην

της καλής (HDL)

4) Βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

5) Είναι πλούσια πηγή μετάλλων καθώς περιέχουν σημαντική περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο..

T i p !! : Προτιμήστε τα είτε ψητά, είτε βραστά! Μπορούν να σταθούν και σε ένα ενδιάμεσο γεύμα σας συνδυαστικά με κάτι άλλο (ώστε να δημιουργήσουμε τη 2αδα μας) αλλά και να αποτελέσουν μέρος του κυρίως γεύματος (είτε στη σαλάτα, είτε σαν υλικό σε κάποια σάλτσα φαγητού)

Τα κάστανα είναι γευστικά, θρεπτικά και κάτι περισσότερο από ένα θερμιδογόνο τρόφιμο.. και σίγουρα αξίζουν μία θέση στη διατροφή μας !!

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 
eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)




#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !