Υψηλή Χοληστερόλη: Ο πραγματικός εχθρός

 


Μέχρι σήμερα, η βασική οδηγία σε ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία ήταν να αποφεύγουν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών ώστε να κρατούν τη χοληστερόλη τους σε χαμηλότερα επίπεδα, μειώνοντας συνακόλουθα τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ωστόσο, τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο BMJ Evidence-Based Medicine, μάλλον φέρνουν μια ανατροπή.

Η οικογενής υπερχοληστερολαιμία αποτελεί μια γενετική διαταραχή που αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης 2 έως 4 φορές πάνω από τον μέσο όρο. Στις συστάσεις από φορείς Υγείας όπως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αναφορικά με τη διατροφή, τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, τα αυγά και το τυρί και επιπρόσθετα το λάδι καρύδας, πρέπει να αποφεύγονται από τους ασθενείς ως υπεύθυνα για την αύξηση της χοληστερόλης.

Εντούτοις, μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων για θέματα διατροφής και καρδιακής υγείας, συμπεριλαμβανομένων πέντε καρδιολόγων, μελετώντας το διατροφικό μοτίβο σε ασθενείς με την εν λόγω πάθηση, διαπίστωσαν έναν ενδιαφέροντα συσχετισμό που δεν αφορά τα λιπαρά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης David Diamond, καθηγητή και ερευνητή καρδιακών παθήσεων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, η μελέτη έδειξε πως τα σάκχαρα και όχι τα κορεσμένα λιπαρά αποτελούν τον ουσιαστικό κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς.


Βιολογική Πόσιμη Αλόη Κρητικής Γης.

 

eshop

 (getProduct) #button=(Αγορά) #price=(€57.00) #sale=(30% Off)




Κατά τους ερευνητές, μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είναι πιο αποτελεσματική για άτομα με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, όπως οι υπέρβαροι, οι υπερτασικοί και οι διαβητικοί ασθενείς.

Τα νέα ευρήματά έρχονται σε συμφωνία με πρόσφατη δημοσίευση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η οποία παρείχε ισχυρές ενδείξεις ότι τα τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, όπως το ψωμί, οι πατάτες και τα γλυκά, είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγονται.

Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !