Τα οφέλη από το λεμονόχορτο είναι πολλά και δεν είναι ένα βότανο μόνο για το μαγείρεμα, πλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις ουσιαστικά τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Σίγουρα, αυτό το μακρόστενο πράσινο βότανο μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό για την γροθιά γεύσης που προσθέτει στη νοτιοανατολική ασιατική κουζίνα, ωστόσο υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικά κρυφά οφέλη του λεμονόχορτου που αξίζει να ψάξεις.
Αν σου αρέσει θα πρέπει να γνωρίζεις ότι, υπάρχει μια ολόκληρη δόση θρεπτικών συστατικών κρυμμένη σε αυτά τα χλωμά πράσινα φύλλα του, ειδικά οι βιταμίνες Α και C που βοηθούν στην ενίσχυση της επιδερμίδας και της φυσικής λάμψης των μαλλιών. Πέρα από αυτό, περιέχει επίσης κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κιτράλη, φώσφορος, μαγγάνιο, χαλκός, ψευδάργυρος και σίδηρο, στα θετικά του μπορείς να προσθέσεις ότι μυρίζει επίσης φανταστικά.
Από την ομορφιά μέχρι την αρωματοθεραπεία και την πέψη, μπορείς στη συνέχεια να διαβάσεις παρακάτω πώς να το αξιοποιήσεις στο έπακρο.
Τα οφέλη από το λεμονόχορτο: από την υγεία του εντέρου έως την υγεία του δέρματος
Τσάι από λεμονόχορτο
Αν αισθάνεσαι λίγο φουσκωμένη, ένα φλιτζάνι τσάι λεμονόχορτου μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Γιατί είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά καθώς και ένα συστατικό που ονομάζεται κιτράλη, το οποίο βοηθά στην πέψη και μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το στομάχι μετά από ένα ιδιαίτερα βαρύ γεύμα.
Είναι ευεργετικό για το δέρμα
Σίγουρα υπάρχουν πολλά οφέλη του λεμονόχορτου για το δέρμα μας, αυτό το βότανο είναι γεμάτο με βιταμίνη Α και C, οπότε λειτουργεί ιδανικά για να διατηρήσει το δέρμα και τα μαλλιά μας λαμπερά. Έχει επίσης στυπτικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των πόρων, καθώς και στη διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων λιπαρότητας. Επιπλέον, αν σκέφτεσαι να κάνεις το άλμα προς τα φυσικά και βιώσιμα προϊόντα ομορφιάς, τα τονωτικά και οι οροί λεμονόχορτου είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσεις.
Είναι το έλαιο λεμονόχορτου καλό για το δέρμα όλων;
Όχι απαραίτητα. Αν για παράδειγμα έχεις ευαίσθητο δέρμα, τότε ίσως να θέλεις να το παραλείψεις. Δεν αντιδρούν όλοι καλά στα συμπυκνωμένα αιθέρια έλαια, οπότε, όπως και με κάθε νέα προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, θα πρέπει να κάνεις ένα patch test πριν δεσμευτείς.
Η Pranee Laurillard, συνιδρύτρια του Giggling Squid, έχει ένα γρήγορο beauty hack για τη χρήση φρέσκου λεμονόχορτου στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Συνιστούσε να το χρησιμοποιούμε ως μέρος ενός καθαριστικού ατμού προσώπου που πρέπει να κάνουμε μία φορά την εβδομάδα. Ακολουθεί η μέθοδος:
Πρόσθεσε 40 γραμμάρια φρέσκου ψιλοκομμένου λεμονόχορτου σε 1 κατσαρόλα με βραστό νερό.
Άφησε το μείγμα να μείνει για 30 λεπτά για να εμποτιστεί και στη συνέχεια σούρωσε το.
Είσπνευσε τον ατμό για περίπου 1 λεπτό, αφήνοντας το δέρμα σου να τον απορροφήσει.
Επανάλαβε μερικές φορές και θα έχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα σάουνας.
Η ίδια εξήγησε: «Ο ατμός καθαρίζει και ανοίγει τους πόρους, διευκολύνοντας την απομάκρυνση της βρωμιάς και των περιττών ελαίων από το πρόσωπο».
Πώς να χρησιμοποιήσεις το αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου για το σπίτι
Το έλαιο λεμονόχορτου εξάγεται από το βότανο μέσω μιας διαδικασίας απόσταξης με ατμό, μετά την οποία εξάγεται το πλούσιο χρυσαφένιο υγρό. Ενώ θα το βρεις γενικά σε διαχύτες χώρου και κεριά και έχει μερικά οφέλη που πρέπει να γνωρίζεις.
Δεδομένου ότι το λεμονόχορτο μυρίζει τόσο ωραία και έχει εξαιρετικές αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, είναι μια δημοφιλής προσθήκη σε αποσμητικά και προϊόντα μπάνιου. Όπως είναι αναμενόμενο, χρησιμοποιείται επίσης πολύ στην αρωματοθεραπεία, αλλά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από το ευχάριστο άρωμά του. Έχει τόσο δροσιστικές όσο και αναζωογονητικές ιδιότητες.
Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να το συναντήσεις σε εντομοαπωθητικά, καθώς τα έντομα πραγματικά δεν το αντέχουν .
Αν προσπαθείς να αποφύγεις τα επεξεργασμένα πρόσθετα και να χρησιμοποιήσεις έναν πιο φυσικό τρόπο, ένα μη τοξικό απωθητικό λεμονόχορτου είναι ο σωστός τρόπος.
Τα περιεχόμενα του ιστοτόπου είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία. (alert-success)theissue.gr