Kαθαρίσετε τις τοξίνες στο αίμα, το συκώτι και το έντερο


Είναι μια απλή και εύκολη συνταγή, που εκτός από την ενίσχυση του οργανισμού, θα βοηθήσει επίσης στην αποτοξίνωση του σώματος.

Επιπλέον, θα βοηθήσει να καθαρίσουν με υγιεινό τρόπο από τις βλαβερές ουσίες τα έντερα, το συκώτι και το αίμα. 


#1 Παντζάρι

Ο χυμός παντζαριών έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως φάρμακο για την ενεργοποίηση των ηπατικών ενζύμων και την αύξηση της χολής. Οι δύο αυτές λειτουργίες βοηθούν στην αποτελεσματική αποτοξίνωση του ήπατος.

Το παντζάρι είναι πλούσιο στα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται βεταλαΐνες (betalains). 

Σε αντίθεση με ορισμένα άλλα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, είναι λίγες οι τροφές που περιέχουν σημαντικές ποσότητες τους.

Εκτός όμως από αυτές τις ενώσεις, έχει αποδειχθεί πως τα παντζάρια περιέχουν και άλλα πολύ σημαντικά αντιοξειδωτικά. Αυτά μειώνουν τις φλεγμονές και τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης, ενώ προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες. 

Επιπλέον, τα παντζάρια μπορούν με τις ιδιότητες τους να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων αλλά και άλλων σοβαρών ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος. 

Είναι ένα λαχανικό που πραγματικά λατρεύει ο οργανισμός μας, επειδή περιέχουν γλουταθειόνη. Αυτή είναι μια ουσία που μπορεί να αποτοξινώσει και να καθαρίσει το αίμα μας από τοξίνες, βαρέα μέταλλα και πολλά απόβλητα, καθιστώντας τα υδατοδιαλυτά. 

Με αυτό τον τρόπο αποβάλλονται από το σώμα μας μέσω των ούρων. 

Παντζάρια: ένα φυσικό αποτοξινωτικό

Τα παντζάρια θεωρούνται ένα φυσικό αποτοξινωτικό του αίματος, ενώ προστατεύουν επίσης τα ερυθρά αιμοσφαίρια από την οξείδωση. 

Είναι πολύ εύκολο να οξειδωθούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια λόγω του υψηλού οξυγόνου ή των υψηλών ποσοτήτων σιδήρου. Τα οξειδωμένα πλέον ερυθρά αιμοσφαίρια, μπορούν να προκαλέσουν επιδείνωση της λειτουργίας των κυττάρων και δυσλειτουργία τους.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των παντζαριών είναι, πως μειώνουν τα λιπαρά συστατικά που αποθηκεύονται στο συκώτι.

Όταν υπάρχει για παράδειγμα πρόβλημα διαβήτη, κατάχρηση αλκοόλ, υψηλή κατανάλωση ζάχαρης, ανεπάρκεια αμινοξέων ή παχυσαρκία.

Είναι επίσης εντυπωσιακό, πως τα παντζάρια παρέχουν σημαντική προστασία στο σώμα μας από τις τοξίνες του αέρα, του νερού και πολλών τροφίμων. Ταυτόχρονα, αποκαθιστούν τη δύναμη των κυττάρων μας, κάτι που επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να εισχωρήσουν πιο εύκολα μέσα στα κύτταρα.  


#2 Καρότο

Όπως το παντζάρι, έτσι και το καρότο, είναι τροφές αποτοξίνωσης του ήπατος επειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Τέτοιο αντιοξειδωτικό είναι η βήτα καροτίνη, που μπορεί να καθαρίσει πολλές τοξίνες γενικά από το σώμα, ενώ αποτρέπει τη βλάβη στα ηπατικά κύτταρα. 

Η ηπατική βλάβη είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ιατρικό ζήτημα, λόγω του είδους της εργασίας που κάνει το συγκεκριμένο όργανο στο σώμα μας.

Όταν δηλαδή τα κύτταρα δε λειτουργούν σωστά, αυξάνεται ο κίνδυνος ορισμένων ασθενειών.

Αυτή η δυσλειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση του ήπατος ή σε ουλές στο ήπαρ. Αν όμως δεν αντιμετωπιστούν, μπορούν με τον καιρό να εξελιχθούν σε καρκίνο του ήπατος.

Επιπλέον, τα καρότα είναι εκπληκτικά για την αποτοξίνωση του αίματος και του εντερικού σωλήνα. 

Εξισορροπούν τα επίπεδα pH στο σώμα μας, ενώ καθαρίζουν ολόκληρο το σύστημα στον οργανισμό μας. 

Ο χυμός καρότου είναι ένας φυσικός ρυθμιστής του σακχάρου στο αίμα και μια εξαιρετική πηγή ενέργειας το μεσημέρι. Εμποδίζει μάλιστα τις έντονες επιθυμίες για ζάχαρη, ειδικά μετά από το μεσημεριανό γεύμα. 

Το καρότο έχει ένα τέλειο μείγμα διαλυτών και αδιάλυτων ινών που βοηθούν στην πέψη και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. 

Αν θέλετε λοιπόν να ενισχύσετε το μεταβολισμό και να αποτοξινώσετε υγιεινά το σώμα σας, συμπεριλάβετε το καρότο στην καθημερινή σας διατροφή. 

#3 Μήλα

Είναι μια από τις καλύτερες τροφές για την υγεία του ήπατος και του εντέρου, όπως επίσης για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση ολόκληρου του οργανισμού. 

Η πηκτίνη που περιέχουν συνδέεται με την απομάκρυνση των βαρέων μέταλλα στη διάρκεια της πέψης.


Έτσι βοηθά στην εύκολη αποβολή τους από το σώμα, πριν ακόμη εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Με αυτό τον τρόπο επιβαρύνεται ακόμη λιγότερο το συκώτι και οι λειτουργίες του.

Τα μήλα είναι επίσης το απόλυτο καθαριστικό για τις τοξίνες στο αίμα και στο παχύ έντερο. 

Καθώς η πηκτίνη κινείται μέσα στο έντερο μας, συλλέγει και απαλλάσσει το σώμα μας από μικρόβια, βακτήρια, ιούς, μαγιά και μούχλα.

Επιπλέον, τα μήλα περιέχουν τα φυτοχημικά φλαβονοειδή, αλλά και άλλα σημαντικά αμινοξέα. Όλα αυτά είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση των βαρέων μετάλλων και της ακτινοβολίας. 

Τα μήλα βοηθούν επίσης στην αποτοξίνωση του εγκεφάλου, στον καθαρισμό του αίματος και των οργάνων, συμπεριλαμβάνοντας το ήπαρ. Βελτιώνουν την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος, αποκαθιστούν το κατεστραμμένο δέρμα και βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. 

#4 Λεμόνια

Πολλά εσπεριδοειδή όπως είναι και το λεμόνι, μπορούν να τονώσουν και να καθαρίσουν τις τοξίνες στο αίμα, το συκώτι και τα έντερα. 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πολλές ενώσεις τους είναι υπεύθυνες για αυτό. Τέτοιες ενώσεις είναι η βιταμίνη C, τα αιθέρια έλαια, η πηκτίνη και τα φλαβονοειδή που περιέχουν.

Η βιταμίνη C μάλιστα, μπορεί να αποτρέψει την οξειδωτική βλάβη και την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Ενώ η πηκτίνη και τα αιθέρια έλαια στα λεμόνια, συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του βλεννογόνου του εντέρου.

Με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα απόβλητα, που φτάνουν στο συκώτι μέσω ενός διαρρέοντος εντέρου.

Ειδικά το αλκοόλ αυξάνει τη διαπερατότητα του εντέρου και επιτρέπει στα βακτήρια να ταξιδέψουν από το έντερο στο συκώτι, βλάπτοντας τα ηπατικά κύτταρα.

Παρά τα όσα αναφέρονται πως τα λεμόνια είναι υπεύθυνα για προβλήματα στο αίμα ή αναιμία, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Τα λεμόνια μπορούν να ενισχύσουν την απορρόφηση του σιδήρου από τα τρόφιμα, βοηθώντας έτσι στην πρόληψη της αναιμίας.

Επιπλέον, βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το αίμα, επειδή είναι όξινα και μπορούν να αλλάξουν το επίπεδο του pH στο σώμα. Τα λεμόνια θεωρούνται ο νούμερο ένα αλκαλοποιητής στο σώμα. 

Αυτό ισχύει επειδή μόλις αφομοιωθούν και μεταβολιστούν στο σώμα, παράγουν αλκαλικά παραπροϊόντα που κάνουν τα ούρα μας πιο αλκαλικά. Θεωρούνται λοιπόν ως αλκαλικός παράγοντας, παρά το όξινο pH που έχουν πριν από την πέψη.

Το αλκαλικό περιβάλλον κάνει αδύνατη την επιβίωση πολλών ιών, βακτηρίων και ασθενειών στο σώμα.

Σας έχω αναφέρει πολλές φορές, πως λίγος φρεσκοστειμμένος χυμός λεμονιού με νερό ή ελαιόλαδο κάθε πρωί με άδειο στομάχι, θα βοηθήσει το σώμα να απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες.
Πως θα ετοιμάσετε το ρόφημα για να καθαρίσετε τις τοξίνες στο αίμα, το συκώτι και το έντερο

Πως θα ετοιμάσετε λοιπόν αυτό το εκπληκτικό ρόφημα για να καθαρίσετε τις τοξίνες στο αίμα, το έντερο και το συκώτι.

Θα χρειαστείτε: 

1 παντζάρι
1 καρότο
1 μήλο
1 λεμόνι
200 ml νερό

Καθαρίζετε από τις φλούδες τους το παντζάρι, το μήλο και το καρότο. Τα βάζετε στον αποχυμωτή μαζί ή ξεχωριστά ή σε ένα δυνατό μπλέντερ και παίρνετε το χυμό τους (σαν σμούθι).

Το μήλο μπορείτε να το βάλετε στον αποχυμωτή χωρίς να καθαρίσετε τις φλούδες του, μόνο αν είναι βιολογικό ή από σπιτική μηλιά.

Στείβετε στη συνέχεια και το λεμόνι και το ρίχνετε στο υπόλοιπο ρόφημα, ενώ προσθέτετε τέλος και το νερό. Αδειάζετε το χυμό σε μια κανάτα και τη βάζετε στο ψυγείο.
Διαφήμιση

Πίνουμε καθημερινά 1 ποτήρι του κρασιού από το χυμό αυτό, το πρωί με άδειο στομάχι και περίπου 1/2-1 ώρα πριν από το πρωινό μας.

Φυσικά θα πρέπει να ρωτάτε πάντα το γιατρό σας πριν πιείτε το χυμό αυτό, επειδή περιέχει δυνατές αποτοξινωτικές τροφές. Μιλήστε με το γιατρό σας, ειδικά αν έχετε προβλήματα υγείας ή αν παίρνετε φάρμακα.

Το παραπάνω ρόφημα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσουμε τις τοξίνες στο αίμα, το έντερο και το συκώτι. Με το ρόφημα αυτό θα αποβάλλουμε επίσης τα βλαβερά απόβλητα των τροφών, του αλκοόλ και της ατμόσφαιρας. 


Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.  (alert-success)

 rogmes.gr


#buttons=(Accept !) #days=(20)

Σε αυτόν τον ιστοχώρο χρησιμοποιούμε cookies προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης της ιστοσελίδας. Learn More
Accept !